Eina Sportsanlegg – fremtidens anlegg for våre barn og barnebarn

Eina Sportsanlegg, med multifuksjonhall bygd i tre
Nytt anlegg under bygges, foto tatt 6. september. Foto: Emil Hamre Korsen

Eina Sportsklubb er i gang med å realisere drømmen om nytt idrettsanlegg – en multifunksjonell hall og 11-er kunstgressbane ved Thune Skole.

«Hvis alt går etter planen, vil vi åpne det nye anlegget før skolen starter i august i 2025», ser leder av Eina Sporsklubb, Eirik Hamre Korsen. Idrettshallen er innovativ, og mer enn bare en stor sal. Den har mange funksjoner, og bli et aktiviteshus forpå tvers av idretter og alder. I idrettshallen vil du finne en basketballbane, på 20×32 meter, et kampsportsrom på 150 m2, et styrkerom på over 100 m2, en Squash-bane, en buldrevegg, og et klubblokale med kiosk/kjøkken. I tillegg er det fire garderober, to dommer/lærer garderober, tre lager, tre toaletter og vaskerom . Totalt er bygget på 1625 m2. Utenfor blir det en 11er kunstgressbane som strekker seg fra hallen og nordover.

Bærekraft og miljø er en del av oss
Eina Sporsklubb har valgt miljøvennlige løsninger når vi nå bygger et nytt anlegg. «Vi har valgt utstrakt bruk av tre. Tre binder CO2. Sammenlignet med stål og betong, sparer vi 60% CO2. Vi må ta vårt ansvar, når vi bygger anlegg for våre barn og barnebarn», sier en engasjert Korsen. Veidekke, som bygger hallen, har funnet løsninger med bruke massivtre og limtre som både er miljøvennlig og estetisk pent. Med norske og lokale leverandører er materialene i tillegg «kortreist».

Samarbeid med kommunenen
Å realisere et anlegg som kommer på over 55 millioner er en bragd for en relativ lite idrettslag. Et godt samarbeid mellom Vestre Toten Kommune og Eina Sportsklubb er en viktig del av nøkkelen. Gymsalen på Thune trengte en sårt trengt oppgradering, og da ble det rimeligere for kommunen å bidra med et kommunalt garantert lån til Eina Sportsklubb. Nye hallen gjør at elevene på Thune får en gymsal hvor de faktisk kan spille volleyball uten at ballen går i taket. Garderober som ikke er fra 60-tallet, blir en bra oppgradering. Kommunen bidrar også med all reguleringsarbeid og forskuddterer tippemidler og moms.

Nesten i mål
Eina Sportsklubb har jobbet med å få inn nødvendige midler til å realisere prosjektet. «Hvis vi skal få alt vi drømmer om, mangler vi ca 2,5 millioner», forteller Korsen, som er spent på hva en kan få for idrettsanlegg på Blilie som sportsklubben jobber med å selge. Eina SK har fått mange rause gaver. Toten Sparebank, Sparebankstiftelsen DNB, Quick Systems, Magne Sveen AS, og ikke minst alle vippsbidrag fra folk på Eina er viktige bidrag for at drømmen nå blir virkelighet. Vil du bidra? Vipps til #762633 – Eina Sportsanlegg.

Foto: Eirik Hamre Korsen